Tradicionalna poletna razstava eksotičnih živali in cvetja se vrača v Mozirski gaj

Poletje je v polnem razmahu in Mozirski gaj vas vabi v senco svojih dreves, na ogled čudovitih razcvetenih gredic in drugih posebnosti, letos pa ponovno tudi na svojo tradicionalno poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja.

Od 12. do vključno 15. avgusta 2021 bo namreč v Mozirskem gaju vsak dan, od 9. do 19. ure, potekala razstava eksotičnih živali in cvetja, 27. Bioexo, ki ga organiziramo skupaj z Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

mozirskigaj-bioekso-avgust-2021Ljubitelji cvetja, naših edinstvenih vrtov in drugih zanimivosti boste tako takrat v našem parku lahko opazovali in spoznavali še številne živali, kot so anakonda, legvani, ptičji pajki, orjaške kopenske želve, eksotične ptice, kuščarji in še kakšno presenečenje. Med drugim nove ograde za velikane med kačami – pitone, saj pride na razstavo več primerkov burmanskih in mrežastih pitonov, ki veljajo za najdaljše kače na svetu.

Dnevi od 12. do 15. avgusta bodo polni dogajanja

V času razstave se obetajo aktivnosti, kot so spoznavanje zvezd razstave, poslikava obraza za otroke, lov za zakladom ter vodene delavnice, katerih namen je odpravljanje strahu pred kačami in žuželkami. Delavnice bodo potekale dvakrat na dan, dopoldne in popoldne, nanje pa se je potrebno prijaviti na info@bioexo.si.

Seveda vas bodo v Mozirskem gaju pričakale tudi različne stojnice, pa ptice in želve ter čudovito cvetje, saj je park v tem času zares lep in cvetoč. Tisti, ki ne marate eksotičnih živali, pa se jim boste lahko tudi izognili, saj bo razstava potekala pretežno pod za to namenjenimi šotori ter pri kozolcu.

Mozirski gaj je poleti čudovit!

mozirski-gaj-poletna-razstava-bioexo-2021-08Seveda boste v Mozirskem gaju kaj imeli videti tudi ljubitelji cvetja in naših posebnosti. Gredice so zares lepo razcvetene, naša cvetlična mavrica vas bo prevzela, na vhodu v Mozirski gaj pa vas čaka tudi čisto prenovljena lokomotiva.

V japonskem vrtu vas bo očaral pogled na razcvetene lokvanje, vile v Začarani vasi pa so svoje hišice obdale s cvetjem, zato bo sprehod po njej še lepše doživetje. Zavedamo se tudi, kako pomembno je, da imajo otroci, ki se zabavajo v našem, eno leto starem igrišču, možnost za osvežitev in higieno, zato smo pred kratkim v kot postavili čisto nov vodnjak s pitno vodo.

Tudi letos vas pričakuje kolo Pony

mozirski-gaj-poletna-razstava-bioexo-2021-07Kmalu za vhodom v Gaj vas tudi letos pričakuje kolo Pony, saj smo ponovno pripravili nagradno igro s podjetjem Turna. Zapeljite se z njim po parku, izberite najljubši kotiček Mozirskega gaja, se tam fotografirajte in nam fotografijo pošljite na gaj.pony@gmail.com skupaj s podatki in najljubšim kotičkom parka.

Fotografijo bomo objavili na naši FB strani. Tisti, ki bo do konca septembra nabral največ všečkov, bo domov odpeljal prav to kolo Pony. Tisti, ki nam bo poslal najlepšo fotografijo po mnenju žirije, pa bo dobil letno vstopnico za Mozirski gaj.

Mozirski gaj vas torej od 12. do 15. avgusta 2021 spet pričakuje na veliki poletni razstavi. Obiščite nas, skupaj bomo ustvarili nove spomine, skupaj bomo začutili čarobnost poletja.