Začarana vas – raziskovanje za male in velike otroke

Mozirski gaj je leta 2018 praznoval 40. rojstni dan. Ta jubilej smo v parku obeležili z začetkom prav posebne zgodbe, namenjene otrokom in vsem tistim, ki vam je blizu fantazijski svet. Zasnovali smo Začarano vas, kjer se boste srečali s čarobnim svetom vil in drugih fantazijskih bitij. Med tekanjem po Začarani vasi se ne bo ustavil samo njihov čas, ampak tudi vaš.

Otroci, mali in veliki, dobrodošli na raziskovalnem popotovanju unikatnih pravljičnih hišic, ki sestavljajo vasico znotraj našega parka. V naslednjih letih bodo vile in škrati, ki so se že naselili pri nas, dobili še veliko sosedov. Obstaja celo možnost, da si nova vilinska bitja že sedaj ogledujejo prostor, kjer bi lahko postavila svoja bivališča. Če boste pozorno prisluhnili in napeli vse svoje čute, mogoče koga tudi srečate pri ogledu. ;)

Kaj je Začarana vas?

Pustite domišljiji prosto pot in si zamislite pravljično deželo, kjer živijo čarobna bitja. Odrasli boste med opazovanjem otroške igre v Začarani vasi z lahkoto obujali spomine na svojo mladost in prizore, ki so se vam podili po glavi ob misli na vile in škrate tam nekje, globoko v gozdu.

Še bolj kot odrasli pa v Začarani vasi uživajo otroci, mlajši od 10 let. Z odkrivanjem detajlov odpotujejo v svet domišljije in ustvarjajo prijetne spomine na druženje z različnimi bitji. Vile, hobiti, škrati, palčki, vilinci, troli, zmaji, volkovi in druga bitja so našli svoj dom v Začarani vasi.

Pravljična bitja, ki so se naselila v tem kraju, so si zgradila neobičajna bivališča pisanih barv, s strmimi strehami, zavitimi dimniki, postrani postavljenimi okni in stenami nepravilnih oblik. Okoli hišic so si zasadili cvetlične vrtove. Nekatera bitja so si domovanja uredila kar v deblih dreves. To so hišice in vdolbine, ki jih znajo narisati samo otroci.

Pozimi, ko narava trdno spi in se začne nočiti že pozno popoldan, je Začarano vas moč prepoznati po drobnih lučkah, lampijončkih, laternicah in svečnikih. Mogoče vam kje uspe najti tudi ogenj, okoli katerega se bodo zbrala bitja in se družila ob prepevanju in pripovedovanju različnih zgodb.