Med tisočerimi cvetovi se v lepoti Mozirskega gaja bohoti impozantni razgledni stolp podjetja SVEA, d.d. iz Zagorja ob Savi.

Občutek za lepoto lesa prinaša v življenjski prostor človeka odmeve narave in tradicije. Stolp predstavlja veliko popestritev parka, nudi prekrasen pogled na park in bližnjo okolico. Pogled s stolpa na negovane parkovne zelenice, cvetlične grede, obilje okrasnih grmovnic, vodo in številne etnografske objekte z opremo iz podeželskega življenja obiskovalcu polepšajo dan.

Lastnosti razglednega stolpa

Konstrukcija je izdelana iz lepljenih nosilcev iz kvalitetnega smrekovega lesa. Enako velja za sekundarne stebre, vse ostale prečke skeletne konstrukcije pa so iz masivnega smrekovega lesa. Stopnišče je izdelano iz najkvalitetnejšega macesnovega lesa.Tlorisna velikost razglednega stolpa je 10 x 10 m, višina od temeljne plošče do slemena znaša 18 metrov. Razgledni stolp ima pritličje in pet nadstropij. Etažna višina znaša 2,50 m. Streha je štirikapnica z naklonom 25 stopinj. Kritina je baker, vsa lesena konstrukcija je zaščitena s protipožarnim premazom.