Na velikonočni vikend je Mozirski gaj z veseljem odprl svoja vrata in privabil kar nekaj obiskovalcev. Ker nas sonce že lepo razvaja in so zunaj že precej visoke temperature, je naš park že danes zelo cvetoč. Sprehodite se lahko med narcisami, mačehami, spominčicami in drugim spomladanskim cvetjem, na plano pa so pokukali tudi že prvi tulipani. Tudi v novi sezoni bomo odprti vsak dan, tudi med prazniki in vikendi, od 9. do 19. ure.

Po poplavah že veliko narejenega

Mozirski gaj smo po poplavah že kar lepo obnovili in čeprav nas čaka še kar nekaj dela, je park že sedaj zelo lep.

Obnavljamo zgodovinske objekte – trenutno smo se lotili beljenja, kmalu pa bomo obnovili tudi razstavo savinjskega želodca. Mlin je obnovljen in tako lepo ropota, kot ni še nikoli. Tudi v ribnik v Japonskem vrtu se počasi že steka voda.

Olepšali smo Začarano vas – tlakovali smo poti, očistili hišice in vas odeli v pomladno zasaditev. Začeli smo na veliko obnavljati poti ter poskrbeli za ostale čudovite kotičke v parku.

Tudi letos vse tradicionalne razstave

Kot vsako leto, vas bomo tudi v tej sezoni povabili na vse naše tradicionalne razstave.

V avgustu na razstavo eksotičnih živali in poletnega cvetja, ki jo prirejamo z dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Septembra se bomo pobarvali v jesenske barve in vas povabili med buče in jesensko cvetje. Obeta se tudi tekmovanje za najtežjo bučo. Verjamemo, da tokrat spet v našem parku.

Po krajšem zaprtju v oktobru bomo park decembra tudi letos ponovno odprli za priljubljeno razstavo Božična bajka Slovenije, ki jo prirejamo s partnerji Time4Tales. Začeli pa smo že sedaj, z uvodom v razstavo tulipanov.

Čeprav bo glavni del razstave tulipanov potekal od 27. 4. do 5. 5. – kaj vse se bo takrat dogajalo vam še sporočimo, vas namreč z veseljem že danes vabimo k nam. Imeli boste kaj videti!

Tudi to sezono novosti

Kot vsako leto, vam bo ekipa Mozirskega gaja tudi letos postregla z nekaterimi novostmi. Povezali smo se s Slovenskim društvo Hospic, ki je ustvarilo prav poseben projekt »Drevo za življenje«. Ta vabi vse Slovence, da za umrlega svojca kupijo drevo, ki bi ga posadili v Parku življenja.

Sedaj lahko »svoje« drevo posadite tudi v Mozirskem gaju. Naš park je namreč postal prvi t.i. Park življenja v Sloveniji.

Poleg tega smo se povezali z mlado nadobudno ekipo za organizacijo porok, ki že 13. aprila pripravlja prvi dan odprtih vrat za bodoče mladoporočence. Takrat si bodo le-ti lahko ogledali poročne lokacije znotraj parka in se pogovorili o sami organizaciji. Obvezne so prijave na gregor@mozirskigaj.com.

V parku pa se obeta še kar nekaj drugih novosti. Več o tem kmalu.

Veselimo se ponovnega snidenja z vami in komaj čakamo,  da skupaj pozdravimo pomlad v Mozirskem gaju, ki nas je že pobožala s svojimi dišavami in barvami.