Vile iz Začaranega vrta bodo Mozirski gaj popeljale v srednji vek.

V Mozirskem gaju se trudimo napredovati in razvijati, zato smo se odločili, da bomo našim obiskovalcem ponudili še občasne dodatne dogodke skozi dolgoročni projekt »Začarani popoldnevi v Mozirskem gaju«. Projekta smo se lotili v partnerstvu s Time4Tales&Travel, s katerimi ustvarjamo tudi Božično bajko in smo skreirali Začarano vas, ter v sodelovanju z Dobri skupaj.

Prvi od takih dogodkov bo Preskok v času: Srednjeveško popoldne v Začarani vasi. V času bomo preskočili 26. 5. ob 15. uri.

casovna hisica zacarana vas mozirski gaj w - Mozirski gaj - park cvetja in muzej na prostem

V srednji vek bomo vstopili skozi časovno hišico

Vile iz Začarane vasi imajo vedno kup opravil. Skrbijo za naš Gaj ter vse rastline in živali v njem, svojo magično zdravilno moč pa podarjajo vsej Savinjski dolini. V današnjem času vse več rastlinskih in živalskih vrst izumira, one pa za svoje zdravljenje potrebujejo starodavne rastline, ki jih danes žal ne najdemo več. Tako bodo ponje tokrat skočile kar skozi časovno hišico v srednji vek. Z njimi bomo preskok v času naredili tudi mi.

Tako boste v Mozirskem gaju lahko srečali prave pravcate plemiče.

V Mozirskem gaju bomo namreč gostili srednjeveško skupino iz Turističnega in kulturnega društva Celje. Med njihovim sprehodom po parku se boste z njimi lahko fotografirali ali pokramljali, pripravljamo pa tudi zanimivo spremljevalno zgodbo. V primeru dežja dogodek odpade.

Vabljeni, da se nam pridružite in da zavrtimo časovni stroj skupaj.