23. in 24. julija 2022 se bomo v Mozirskem gaju odpeljali direktno v zgodovino. Obiskali nas bodo namreč člani društva Zgornje savinjski starodobniki.

Nov košček zgodovine v Mozirskem gaju

Mozirski gaj ni le park cvetja, temveč tudi muzej na prostem. Med sprehodom po parku si je namreč mogoče ogledati številne atraktivne zgodovinske stavbe, ki nas popeljejo v daljne čase.

Izjemno smo veseli, da si bomo v našem parku v soboto, 23. julija, in nedeljo, 24. julija, lahko ogledali še malce drugačne zgodovinske zgodbe. Obiskali nas bodo namreč člani društva ZS starodobniki.

V soboto, 23. julija, bo v Zgornji Savinjski dolini potekalo 14. mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil Zgornja Savinjska 2022. Dogodek se bo začel ob 8.30h na Ljubnem ob Savinji, starodobniki pa bodo v Mozirski gaj prispeli okrog 13. ure in bodo pri nas ostali vse do nedelje.

Starodobniki bodo našli svoje mesto tik ob Savinji

Starodobni avtomobili, traktorji in motorji bodo svoje mesto našli tik ob reki Savinji, pod cerkvico Sv. Valentina. Vabljeni, da nas takrat obiščete tudi vi.

Sicer pa si boste ravno v njihovi bližini lahko ogledali še eno pridobitev Mozirskega gaja. Photolandijo, kraj, kjer boste lahko s pomočjo stiliziranega ozadja in kamere ustvarili večni spomin na Mozirski gaj v obliki fotografije ali razglednice.

Mozirski gaj se šibi od lepega poletnega cvetja in se že veseli poletne razstave

Mozirski gaj je odprt prav vsak dan, od 9. do 19. ure, tudi med vikendi in prazniki, in je trenutno čudovito ozaljšan s pisanim poletnim cvetjem.

Kmalu pa prihajajo tudi Bioexo dnevi, ko bomo skupaj z Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo organizirali poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja. Ta izredno zanimiva razstava, polna dogajanja, bo potekala od 11. do 15. avgusta.