Božična bajka Slovenije s svojo praznično pripovedjo ni mogla pobožati vseh tistih, ki so si to želeli, zato smo se odločili, da bomo vrata odprli tudi v januarju in februarju ter obiskovalce tokrat povabili v Zimsko pravljico v Mozirskem gaju. Mozirski gaj tako prvič, v vsej svoji zgodovini, odpira vrata tudi januarja in februarja z edinstveno Zimsko pravljico.

Zimska pravljica v Mozirskem gaju bo odprta vse petke, sobote in nedelje v januarju in februarju, med 16.30. in 20. uro. Zadnji vstop bo mogoč ob 19.30h. Tako bo veljalo, če bodo ukrepi ostali enaki. Če pride do ponovne zaostritve, bomo morali zapreti tudi mi, zato spremljajte naše spletne kanale, kjer bo vse objavljeno pravočasno. Ob obisku Zimske pravljice v Mozirskem gaju pa je potrebno upoštevati tudi vse ukrepe in priporočila NIJZ. Tako bomo vsi skupaj poskrbeli, da bo obisk za vse varen, in da bo Zimska pravljica lahko ostala čim dlje odprta.

Zimska pravljica v Mozirskem gaju je edinstvena v našem prostoru in s svojimi domiselnimi svetlobnimi kreacijami v nas budi veselje in otroško navdušenje, zato smo veseli, da jo lahko delimo z vami.

Zimska pravljica ni Božična bajka Slovenije

Zimska pravljica se je v svoji zgodbi nekoliko oddaljila od Božične bajke Slovenije, ki bi jo sicer v tej sezoni, če bi razmere to dopuščale, v klasični obliki odprli že petič. V petih letih svojega delovanja je privabila številne obiskovalce in hitro postala ena najbolj priljubljenih in obiskanih razstav v Mozirskem gaju. Zimska pravljica pa je tako smiselna nadgradnja in pričakovani razvoj Božične bajke Slovenije, ki jo bomo v prihodnji sezoni odprli že šestič.

Prepričani smo, da bo obiskovalce navdušila tudi Zimska pravljica v Mozirskem gaju, ki jo je, skupaj z našo ekipo, tako kot Božično bajko Slovenije, ustvarila Ana Bertić iz podjetja Time4Tales&Travel. In Zimska pravljica je tu, tako kot Božična bajka Slovenije, da ostane.

V njej ne boste našli božičnih motivov, ne bosta vas obiskovala Božiček ali dedek Mraz, a ob raziskovanju nove pravljice, boste srečali metulje in cvetlice, ki vas bodo spomnili na to, da prihaja pomlad. Pa umirjene kotičke, kjer se boste lahko prepustili meditaciji. Odkrivali boste simbole zime in si pri stolpu Svea ogledali pletene izdelke, ki jih je ustvaril oče Mozirskega gaja, Jože Skornšek. V aleji lantern boste opazili zgodbe iz vsakdanjega življenja, v Začarani vasi pa vas bodo skozi svoje hišice nagovorile čudovite vile.

Obiščite Zimsko pravljico v Mozirskem gaju in poletite na krilih domišljije, okrašenih s snežinkami, belimi kristali zime in zimske pravljičnosti.