Z veseljem vam sporočamo, da Mozirski gaj končno ponovno odpira svoja vrata. V naš čudoviti park prihaja namreč 8. Božična bajka Slovenije, tako se bo z 2. decembrom naš park ponovno odel v praznično vzdušje in zasijal v prazničnih lučkah. Zasijalo bo kar 1,8 milijona lučk in nas prepričalo, da čudeži obstajajo. Še posebej v tem prav posebnem času leta, polnem čarobnosti.

Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju bo letos odprta od 2. 12. 2023 do vključno 7. 1. 2024, vsak dan od 16. do 21. ure.

Tudi letos vas čakajo tematski vrtovi

Tudi na letošnji Božični bajki Slovenije se boste lahko sprehodili med tematskimi vrtovi in v vsakem kotičku parka začutili praznično vzdušje ter skupaj z nami tudi hvaležnost, da smo vas lahko po avgustovskih katastrofalnih poplavah tako kmalu ponovno povabili v naš čudoviti park – in to z vašo pomočjo. Pri sanaciji parka Mozirski gaj ste namreč sodelovali mnogi posamezniki in skupine, ki ste nam pomagali, da lahko ponovno odpremo svoja vrata in zasijemo v vsej svoji lepoti. Brez vaših pridnih rok in odprtih src nam zagotovo ne bi uspelo, zato iskrena hvala.

Prav ta hvaležnost in žarek upanja sta nas prepričala, da bo tokrat naša čudovita mavrica odeta v mavrične barve in nas s tem spomnila, da za vsakim dežjem posije sonce. Evropski drevored bo zažarel v beli barvi, ki simbolizira mir in harmonijo ter sodelovanje in prijateljstvo. Japonski vrt pa bomo pobarvali v zeleno in vijoličasto barvo.

Začarana vas bo s prikupnimi hiškami, čudovitimi vilami in z drugimi dobrimi pravljičnimi bitji tudi letos nekaj posebnega. S pomočjo roza barve jo bomo namreč spremenili v pravi pravcati Barbi svet. Barbie je znamka, ki se je z letošnjim letom s pomočjo novega filma spet povzpela v višave. Hkrati pa je tudi tradicionalna in nostalgična znamka, ki nas vedno znova popelje nazaj v otroštvo in znamka, ki s seboj nosi pomembna sporočila – sporočila samozaupanja in samozavesti ter lepote raznolikosti.

Tudi letos veliko zanimivega

Seveda bodo tudi to zimo naš park obiskovali dobri možje, stojnice pa bodo ponujale atraktivna darila domačih obrtnikov in pridelovalcev, tako vas vsekakor čaka še marsikaj zanimivega, zato tudi letos enostavno morate obiskati Božično bajk Slovenije v Mozirskem gaju.

Obiščite Mozirski gaj torej tudi to zimo in začutite pravljičnost adventnega časa. 8. Božična bajka Slovenije vas vabi v pravljični svet čudežev.