Pomlad se prebuja tudi v Mozirskem gaju. Kljub temu, da nismo prepričani, kdaj bomo park lahko dejansko odprli, se naše delo ni ustavilo. Čebulice tulipanov so šle v zemljo že jeseni in pisani cvetovi samo čakajo, kdaj bodo tudi sami ozaljšali pomlad. Marca smo zasadili več kot 3000 mačeh, v teh dneh pa je začelo cveteti tudi drugo cvetje. Prve so na dan pokukale narcise, ki s svojo rumeno barvo spominjajo na prve pomladne žarke sonca.

Ne bo več dolgo, ko bodo svoje raznobarvne glavice odprli tudi tulipani. Med njimi unikatni rumeni tulipan okičen z rdečkastimi odtenki, poimenovan kar Mozirski gaj, ki so ga na Nizozemskem ustvarili prav za nas. Resnično upamo, da bomo lahko odprli še pravočasno, da boste lahko v našem parku zacveteli s pomladjo tudi vi. Če to ne bo mogoče, pa pripravljamo nekaj prav posebnega.

V zimskih mesecih tudi sicer nismo počivali, saj smo popolnoma prenovili grafično podobo naše blagovne znamke Mozirski gaj park cvetja in zamenjali dolgoletni logotip z modernejšo različico.

Komaj čakamo, da se spet srečamo v Mozirskem gaju, do takrat pa ostanite zdravi in nas spremljajte, da boste na tekočem in da ne boste zamudili kaj lepega.

mozirskigaj pomlad 2020 narcise - Mozirski gaj - park cvetja in muzej na prostemIn kako so nastale narcise?

Nekoč, davno tega, je živel prelepi mladenič Narcis. Bil je popolnoma nedovzeten za ljubezen številnih mladenk in mladeničev, ki so ga občudovali in ljubili, hladen v srcu in brezbrižen do njihovih srčnih bolečin. Nimfa Eho, ki jo je zavrnil, se je od sramu umaknila v gozd in shirala od neuslišane ljubezni. Od nje je ostal le še odmev, zato temu še danes včasih rečemo »eho«. Ko pa je na pragu Narcisove hiše naredil samomor še en zaljubljen mladenič, je bogovom prekipelo. Nemesis, boginja pravičnosti in maščevanja, je za Narcisa pripravila prav posebno kazen. Pripeljala ga je do studenca, in ko se je v njem zagledal, se je zaljubil v lastno podobo. Vsakič, ko je segel po njej, pa je ta izginila. Od nesrečne ljubezni do samega sebe je zblaznel in shiral.

Nekega dne so vodne nimfe namesto mladeniča na robu studenca našle čudovite cvetlice in jih poimenovale po njem. In tako so nastale te rumene znanilke pomladi.