Mozirski gaj je odprt. Veseli smo bili prav vsakega obiskovalca, ki nas je obiskal po odprtju, 1. maja, kljub temu, da je bilo vreme podaljšanega prazničnega vikenda nekoliko slabše. Radi pa bi vam povedali, da številni tulipani v našem parku še vedno cvetijo, nekateri so se pravzaprav šele ravno odprli. Med njimi je tudi naš unikatni lepotec, tulipan Mozirski gaj, ki je ekskluzivno za nas nastal na Nizozemskem. »Razstava tulipanov« vas tako še vedno vabi v čarobni objem pomladi v Mozirskem gaju.

Obiščete nas torej tudi v tem tednu, vse do 11. maja, ko si boste oči lahko odpočili na čudovitih tulipanih, mačehah in drugem spomladanskem cvetju. Tudi v Začarano vas ne pozabite pokukati. Z naslednjim tednom, od 11. maja dalje, pa bomo začeli počasi saditi poletno-jesensko zasaditev, da vas bomo v naš cvetni raj lahko povabili tudi poleti in jeseni.

mozirskigaj tulipani 2020 x - Mozirski gaj - park cvetja in muzej na prostemSte vedeli?

Tulipan je simbol lepote, pa tudi močnih, ljubečih čustev? Romantiki so ga od nekdaj opevali kot znamenje ljubezenske vznesenosti in nepotešljivega hrepenenja.