Po odlični sezoni se je, s ponedeljkom, 11. oktobra, Mozirski gaj za nekaj časa zaprl.  Čaka nas namreč urejanje parka, priprava gredic za prihodnjo sezono in – seveda – ustvarjanje Božične bajke Slovenije.

»S sezono smo zelo zadovoljni, obisk se je po lanskem padcu dvignil na nivo pred korono, to je dobrih 30.000 obiskovalcev,« je ob koncu sezone povedal Darko Bele, vodja parka Mozirski gaj. Hvala vam torej, da ste nam stali ob strani in z veseljem uživali v našem lepem parku, saj brez vas pravzaprav ni nas.

Največ obiskovalcev v času pomladne in poletne razstave

Zelo smo zadovoljni, da je za nami tako dobra sezona. Radi ste nas obiskovali skozi vse leto, vseeno pa nas je več kot polovica obiskovalcev obiskala v času prvomajskih praznikov, ob razstavi tulipanov, in v času velike poletne razstave eksotičnih živali in cvetja. Vsako je namreč obiskalo kar po 8- do 10.000 obiskovalcev.

Sezono smo obogatili še s tradicionalno jesensko razstavo buč in tekmovanjem za najtežjo bučo. Tudi tokrat nam je uspelo podreti rekord, saj je najtežja buča tehtala 719 kg. V Mozirski gaj se je vrnilo tudi tekmovanje mladih cvetličarjev in vrtnarjev, ki so ponovno ustvarili čudovite cvetlične kreacije. Sezono pa smo končali z nagradno igro za kolo Pony, kjer smo sodelovali s podjetjem Turna. Skoznjo smo izvedeli, da je vaš najljubši kotiček Mozirskega gaja Začarana vas.

Mozirski gaj tudi letos postregel z nekaj novostmi

V Mozirskem gaju, parku cvetja in muzeju na prostem, se trudimo, da vas vsako leto razveselimo z novostmi, pa naj bodo to novi vrtovi ali nove pridobitve, kot so bili največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi, ki vas razveseljujejo še danes. Tako je bilo tudi letos.

Poleg tega, da ste si obiskovalci lahko ogledali vse naše čudovite kotičke, z edinstvenimi vrtovi na čelu, smo prenovili lokomotivo, ki vas čaka na vhodu v park. Naš muzej na prostem je dobil novo stiskalnico sadja, ki jo je Mozirskemu gaju podarila družina Žager. Na velikih jajcih v neposredni bližini Začarane vasi, smo začeli ustvarjati zgodbo o zmaju Lintverju, ki prežema mitologijo Zgornje Savinjske doline. Naše novo igrišče smo obogatili z vodnjakom s pitno vodo. Park pa smo dopolnili tudi z dodatnimi čudovitimi lesenimi skulpturami Jerneja Verbuča.

Naslednji izziv naše ekipe je Božična bajka Slovenije

Tik pred začetkom zime bomo ponovno odprli tudi Božično bajko Slovenije, ki jo bomo letos ozaljšali s kar 1,7 milijona lučkami. To bomo otvorili predvidoma 27. novembra, že dan prej pa bomo tja povabili domačine.

Tudi tokrat se bomo potrudili, da za vas pripravimo presežek in poskrbimo za atraktiven dodatni program, če bodo to razmere le dovoljevale. Da boste na tekočem, kaj vse se bo dogajalo, pa le spremljajte našo spletno stran in naša družabna omrežja – Facebook in Instagram.

V Mozirski gaj pa torej spet vabljeni od 27. novembra dalje,
ko bomo skupaj začeli odstirati tančico božične skrivnosti in čarovnije.