Po odlični sezoni se je, s ponedeljkom, 11. oktobra, Mozirski gaj za nekaj časa zaprl.  Čaka nas namreč urejanje parka, priprava gredic za prihodnjo sezono in – seveda – ustvarjanje Božične bajke Slovenije.

»S sezono smo zelo zadovoljni, obisk se je po lanskem padcu dvignil na nivo pred korono, to je dobrih 30.000 obiskovalcev,« je ob koncu sezone povedal Darko Bele, vodja parka Mozirski gaj. Hvala vam torej, da ste nam stali ob strani in z veseljem uživali v našem lepem parku, saj brez vas pravzaprav ni nas.

Največ obiskovalcev v času pomladne in poletne razstave

Zelo smo zadovoljni, da je za nami tako dobra sezona. Radi ste nas obiskovali skozi vse leto, vseeno pa nas je več kot polovica obiskovalcev obiskala v času prvomajskih praznikov, ob razstavi tulipanov, in v času velike poletne razstave eksotičnih živali in cvetja. Vsako je namreč obiskalo kar po 8- do 10.000 obiskovalcev.

Sezono smo obogatili še s tradicionalno jesensko razstavo buč in tekmovanjem za najtežjo bučo. Tudi tokrat nam je uspelo podreti rekord, saj je najtežja buča tehtala 719 kg. V Mozirski gaj se je vrnilo tudi tekmovanje mladih cvetličarjev in vrtnarjev, ki so ponovno ustvarili čudovite cvetlične kreacije. Sezono pa smo končali z nagradno igro za kolo Pony, kjer smo sodelovali s podjetjem Turna. Skoznjo smo izvedeli, da je vaš najljubši kotiček Mozirskega gaja Začarana vas.