Od 12.8. do 15.8.2014 od 9.—19.h bo potekal dogodek Šov Pitonov, v Mozirskem gaju kjer vas bodo na travniku pri kozolčku pričakali eni izmed največjih pitonov v privatni zbirki. Vsi pogumni se boste z njimi lahko pofotografirali, za vse pa bo na ogled postavljena tudi manjša razstava eksotičnih živali.
V soboto 13.8. se bo pod kozolcem ob 11 uri začelo že tretje Slovensko lepotno tekmovanje pitonov in udavov, kamor se lahko prijavite vsi, ki imate v lasti kakšno od teh kač. Obvezna prijava se nahaja na facebook strani društva Bioexo.
V nedeljo 14.8.2016 ob 12. in ob 15. uri pa bomo popestrili Šov Pitonov z modno revijo s kačami in znanimi Slovenci.
Oblikovalka Neja Kaligaro bo predstavila kolekcijo, ki so jo navdihnile kače, obleke bo šivala Špela Jančar. Modeli, ki bodo tokrat kar znane Slovenke, pa bodo
pozirale s kačami ovitimi okoli teles. Po pisti se bodo sprehodile: naša članica, model in tekmovalka Bitke parov Nika Matoh, zmagovalka Bitke parov Bojana Marciuš, stand up komičarka, igralka, voditeljice jutranjega programa na Hitradiu Center Tanja Kocman, voditeljica na Planet tv-ju in igralka Ula Furlan, aktualna zmagovalka Big brotherja Mirela Lapanovič ter nagrajenka naše nagradne igre, ki bo znana to nedeljo! Več o samih modelih si lahko preberete na facebook strani društva Bioexo. :D Vizažistke bodo dekleta iz  Carpus Makeup academy. Namen modne revije je pričetek kampanje ”odpravimo strah pred plazilci” in spoznavanju teh živalic.
V sklopu že tradicionalnega Šova Pitonov bomo letos tudi dobrodelni, saj bo mozirski gaj Park cvetja delež od vstopnic podaril društvu križem rok za pomoč socialno ogroženim otrokom.