Spoštovani obiskovalec, obiskovalka !

Mozirski gaj, park slovenskih vrtnarjev že več kot 30 let vabi na obisk ljubitelje narave in vrtnarskih mojstrovin. Na mestu, kjer je bila nekoč trška gmajna in smetišče, so pridni domačini z vrtnarjem Jožetom Skornškom na čelu, na površini 5 ha ustvarili turistični biser, ki ga je dosedaj obiskalo več kot milijon in pol obiskovalcev. Mozirski gaj, ki leži na desnem bregu reke Savinje v kraju Mozirje, je po svoji obliki in vsebini, organizaciji izgradnje, današnjem delovanju in upravljanju edinstven daleč naokoli.
Čeprav je park znan predvsem po svoji urejenosti in cvetličnih nasadih, pa njegova ponudba krepko presega samo vrtnarsko dejavnost. Zelo bogata etnografska zbirka, tematski vrtovi, razstave živali in razne glasbene prireditve obiskovalcem zelo popestrijo obisk našega parka. Vrhunec vsega pa so nedvomno tradicionalne spomladanske in poletne cvetlične razstave.
Ker se v Mozirskem gaju zelo trudimo našim obiskovalcem predstaviti kar najbolj široko ponudbo prireditev, smo z obema rokama sprejeli povabilo, da organiziramo razstavo umetniških del svetovnih razsežnosti Rags in the Wind III, s podnaslovom DOTIKI. Prepričani smo, da so dela vseh avtorjev našla najlepši prostor za svojo predstavitev ravno v našem parku in da smo skupaj dosegli čudovito harmonijo lepote narave in umetnosti.
Predvsem pa bi se želel v imenu Mozirskega gaja zahvaliti predsedniku Free Iternational Artists g. Enzu Marinu, koordinatorki projekta Cvetki Hojnik, kuratorki razstave gospe mag. Mileni Koren Božiček, ter naši sodelavki gospe Elici Bele za polno razumevanje in opravljeno delo pri organizaciji razstave. Vsem obiskovalcem pa želim obilo lepih trenutkov in doživetja lepote v našem gaju.

Darko Bele, predsednik društva Mozirski gaj