Z 9. aprilom smo Mozirski gaj ponovno odprli in veseli nas, da vas je že kar nekaj obiskalo naš cvetoči park. Naša sezona bo trajala vse do prve polovice oktobra, tako da ste dobrodošli prav vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, od 9. do 19. ure.

Prvi tulipani so se sicer že odprli, zato razstava tulipanov že poteka. A prav v času praznikov, od 27. 4. do 2. 5., se bo narava popolnoma prebudila in večina tulipanov bo odprlo svoje čudovite cvetove. V tem času tako pripravljamo dodatne aktivnosti.

Dodatne aktivnosti bodo potekale od 27. aprila do 2. maja

Zagotovo se boste razveselili, da nas bodo ponovno obiskali risani junaki. Pri nas bodo 30. aprila ter 1. in 2. maja, če jih le ne bo presenetil dež. V primeru slabega vremena jih žal ne bo. Sicer pa se bodo po parku potikali med 10. in 17. uro.

Vse ostalo dogajanje bo popestrilo razstavo tulipanov v Mozirskem gaju ves čas, od 27. 4. do 2. 5.. Otroci se bodo lahko preizkusili v adrenalinskem skakanju po bungee trampolinu, sprehoditi se bo mogoče med številnimi stojnicami, obiskale nas bodo želve, poskrbljeno bo tudi za gostinsko ponudbo.

Posadili smo več kot 120.000 tulipanov

Kot se za tradicionalno razstavo tulipanov v Mozirskem gaju spodobi, bodo »kralji zabave« seveda čudoviti tulipani in z njimi številne druge cvetlice. Posadili smo kar več kot 120.000 tulipanov, hkrati pa še več kot 15.000 narcis ter prav toliko mačeh.

Mačehe vas bodo razveseljevale tudi v naši zali mavrici, sicer pa vas čaka še sprehod med drugim cvetjem, razcvetene grmovnice, ocvetličena drevesa in še mnogo drugih naravnih lepot. Vabijo vas največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi, pa čudežna Začarana vas, vsi naši prelepi vrtovi, žuborenje Savinje in drugih potočkov, brenčanje čebel v čebelnjaku in še in še.

Razstava bo odprta prav vsak dan, od 9. do 19. ure, in se bo nadaljevala tudi po 2. maju. Mozirski gaj namreč ostaja odprt vsak dan,  tudi med prazniki in vikendi.

Se vidimo torej v Mozirskem gaju, kjer boste lahko začutili pomlad in zacveteli s tulipani.