V Mozirskem gaju se bližamo višku razstave tulipanov in pomladnega cvetja,  ko bo pomlad zasijala v svojih najlepših barvah. Vsak dan do takrat pa bo naš park zagotovo lepši in lepši.

Pričakuje vas 150.000 tulipanov

Mozirski gaj je 1. aprila odprl svoja vrata in do danes pozdravil že kar nekaj obiskovalcev. Park je to pomlad zares lep. Zasadili smo kar 150.000 tulipanov, 20.000 mačeh, marjetic in spominčic naših domačih vrtnarjev ter okrog 30.000 hijacint in moskarij, tako vse dehti in brsti v pisanih barvah in pomladnih vibracijah.

Nekateri tulipani so se že razcveteli, saj smo se tudi tokrat potrudili, da smo jih zasadili kar preko 50 različnih sort. Tako boste na gredicah lahko uživali v tulipanih pisanih barv in oblik. Zgodnje sorte so se že odprle, večina tulipanov pa še čaka, da jih malo bolj velikodušno pobožajo sončni žarki. Računamo, da se bodo najlepše razcveteli ravno v času viška razstave, ko pripravljamo tudi dodatne aktivnosti za naše obiskovalce.

Višek razstave z dodatnimi aktivnostmi bo sicer potekal od 27. aprila do vključno 2. maja.

Kaj pripravljamo za vas?

Tako kot vedno, bo v času viška razstave v našem parku še posebej živahno. Kaj vse smo torej za vas pripravili tokrat?

V parku vas bodo poleg pisanega cvetja in naših zgodovinskih objektov pričakale tudi stojnice domačih obrtnikov. Lahko si boste ogledali želve in papige, organizirane bodo tudi druge aktivnosti za otroke.

Odprto je naše igrišče iz naravnih materialov, v katerem se bodo otroci lahko zabavali in hkrati razvijali svoje motorične sposobnosti. V parku pa vas bo pričakal tudi prav poseben trampolin »skoči 7 metrov«, ki je otroke navduševal že v preteklosti.

Seveda nismo pozabili niti na risane junake. Če ne bo dežja, bodo z nami 30. aprila ter 1. in 2. maja. V primeru lepega vremena se bodo tako po parku sprehajali od 10. do 16. ure.

Gaj bo razcveten tudi po višku razstave

Kljub temu, da se višek razstave zaključuje 2. maja zvečer, pa to ne pomeni, da se takrat zaključuje tudi razstava tulipanov in pomladnega cvetja.  Pričakujemo namreč, da bodo tulipani cveteli vse do sredine maja. Kako dolgo je seveda odvisno predvsem od vremena.

Sicer pa vas poleg razcvetenih gredic v našem parku ves čas čakajo naši čudoviti tematski vrtovi in atraktivni zgodovinski objekti. Mozirski gaj vas tako pričakuje vse dni, tudi med prazniki in vikendi, od 9. do 19. ure.

Pozdravite pomlad v Mozirskem gaju. Zacvetimo s tulipani skupaj!