Tudi letos je v Mozirskem gaju v sodelovanju s podjetjem Turna Rog Bikes potekala nagradna igra, v kateri ste se fotografirali s Pony kolesom in nam pošiljali fotografije. V času nagradne igre je takšnih fotografij, ki so imele popolne podatke, prispelo 67.

Fotografije je bilo mogoče pošiljati do vključno 20. septembra, všečkati pa do vključno nedelje, 26. septembra. Zmagovalna fotografija je prejela preko 1.000 všečkov.

Kuliso sobotni podelitvi so delale buče in jesensko cvetje

Podelitev, s katero smo zaključili nagradno igro, je potekala v soboto, 2. oktobra. Nagradno igro za kolo Pony smo letos organizirali drugo leto zapored, tudi tokrat v sodelovanju s podjetjem Turna Rog bikes.

Tajdi Reberčnik, letošnji dobitnici kolesa Pony, ki si ga je prislužila s 1.159 všečki, sta glavno nagrado podelila direktor podjetja Turna, Vladimir Pogač, in vodja parka cvetja Mozirski gaj, Darko Bele. Podelitev pa je potekala v času jesenske razstave, tako so dogodku delale spektakularno kuliso buče velikanke, pa tudi bučni aranžmaji in jesensko cvetje.

Razvrstitev glede na všečke je bila sicer sledeča:

  1. mesto: Tajda Reberčnik; 1.159 všečkov
  2. mesto: Lan Tomšič Ofak; 1.082 všečkov
  3. mesto: Zlata Kahteran; 420 všečkov

Kolo Pony si je tako skozi všečke prislužila Tajda Reberčnik. Praktične nagrade pa so prejeli še Lan Tomšič Ofak, Zlata Kahteran, Gordana Markovič (279 všečkov), Nejc Osolnik (215 všečkov) in Darja Sančanin (203 všečkov). Čestitke vsem dobitnikom!

Letos novost: izbirali smo tudi najboljše fotografije

Letos smo v Pony nagradni igri dodali novost. Poleg fotografije, ki je zmagovalka postala glede na število všečkov, je strokovna žirija izbrala še najlepše oz. najkakovostnejše fotografije. Zmagovalec je dobil letno vstopnico za Mozirski gaj za prihodnjo sezono. Poleg tega je žirija izbrala še 2. – in 3. – uvrščena, ki sta prejela vstopnice za Božično bajko Slovenije.

V komisiji so sodelovali prekaljena, večkrat nagrajena fotografa iz Savinjske doline, Gašper Domjan in Štefan Matjaž, ter predstavniki Mozirskega gaja.

Člani komisije so imeli kar težko delo, saj je bilo med 67 prejetimi fotografijami kar nekaj takšnih, ki so jim bile všeč. Vseeno pa so izpostavili sledeče:

  1. mesto: Urša Herman
  2. mesto: Milan Tarlać
  3. mesto: Vera Jungermann

Bravo in čestitke!

Najljubši kotiček Mozirskega gaja očitno Začarana vas

Letos smo nagradni igri dodali še eno novost. Vsi, ki so poslali fotografijo, so morali napisati tudi, kateri je najljubši kotiček Mozirskega gaja.

Čeprav smo skozi pridobljene odgovore spoznali, da so vam všeč številni kotički v Mozirskem gaju, nekateri se recimo niste mogli niti odločiti za en sam kotiček in ste rekli, da vas navdušuje kar ves park (kar nas zelo veseli ), pa so nekateri izstopali.

Največkrat ste tako izpostavili japonski vrt, mavrico in igrala. Absolutna zmagovalka s kar več kot 20 glasovi, pa je postala Začarana vas. Pogosto ste omenili še zeleni tunel, Zeliščni vrt, razgledni stolp Svea, Kmečko hišo z njeno kulinariko, kaščo, mlin, žago in reko Savinjo.

Jesenska razstava na ogled še do 10. oktobra

Bi si tudi vi radi ogledali Mozirski gaj ali ga začutili jeseni? Potem je trenutno za to idealni čas, saj vas v našem parku še vedno čaka jesenska razstava. V sklopu jesenske razstave si sicer lahko ogledate buče velikanke – tudi tisto, s katero smo letos presegli dosedanji rekord, saj je bila težka kar 719 kg, bučne aranžmaje in jesensko cvetje. Seveda pa si lahko ogledate tudi vse ostale čudovite kotičke Mozirskega gaja.

Jesenska razstava je odprta še do konca tega tedna, s ponedeljkom, 11. oktobra, pa se bo Mozirski gaj za nekaj časa zaprl. Čaka nas namreč priprava Božične bajke in urejanja parka.