S tem tednom smo Mozirski gaj za nekaj časa zaprli. Čeprav park počiva, to ne pomeni, da počiva naša ekipa. Prav nasprotno, kmalu se bo že začelo sajenje tulipanov in napeljevanje božičnih lučk. Božična bajka bo namreč svoja vrata odprla 26. novembra. Tik pred zaprtjem parka, pa smo tudi letos podelili kolo Pony.

Zmago je odnesla deklica s psom

V sklopu foto natečaja za Pony kolo, ki smo ga organizirali skupaj s podjetjem Turna Rog bikes, je letos na naš naslov z vsemi potrebnimi podatki prispelo 48 fotografij. Hvala vsem, ki ste sodelovali. Upamo, da ste uživali med raziskovanjem parka s sončnim Poniyem.

Kdo bo ob koncu sezone domov odpeljal kolo, je tokrat odločala tričlanska komisija, ki so jo sestavljali profesionalni fotograf, predstavnik Mozirskega gaja in predstavnik podjetja Turna Rog bikes. Odločili so se, da je zmagovalno fotografijo naredila Metka Mateta, ki je na njej upodobila svojo sestro Urško Mateta in njenega hišnega ljubljenčka. Čestitke!

Zmagovalci posameznih kategorij pa so se razveselili darilnih paketov Mozirskega gaja in Rog Bikes. Najbolj odštekano fotografijo je posnel Marko Magajne, ki je s kolesom zapeljal kar v Savinjo. Titula najbolj umetniške fotografije je pripadla Mojci Belac, ki je z nami delila intimen trenutek s svojim takrat še nerojenim otrokom znotraj našega zelenega tunela. Najboljšo družinsko fotografijo pa nam je poslal Pavle Gartner. Na kolo se je spravil kar večji del družine Gartner. Bravo vsem!

Najljubši kotiček v Mozirskem gaju za obiskovalce tudi tokrat Začarana vas

V sklopu foto natečaja smo »naše fotografe« prosili, da nam zaupajo svoj najljubši kotiček Mozirskega gaja. Tudi letos si je ta laskavi naslov prislužila Začarana vas. Tik za petami ji je bil razgledni stolp Svea. Na 3. mestu pa je pristal japonski vrt.

Sicer so obiskovalci pogosto omenjali tudi poročni paviljon, zeleni tunel, največje uglašene vetrne zvončke v Evropi, vodni mlin, žago venecijanko, mavrico in ribnik. Velika večina pa se je strinjala, da je Mozirski gaj v celoti čudovit.

Božična bajka se bo odprla konec novembra

Mozirski gaj je, kot rečeno, trenutno zaprt. Vrata bo spet odprl 26. novembra, ko se bo začela čudovita Božična bajka Slovenije, ki tudi tokrat prinaša novosti. Zgolj namig, letos bomo z njo opozarjali tudi na vse vrste enakosti in pravic. Bajka pa bo ponovno odprta med 16. in 21. uro.

Kljub temu, da park počiva, nas še naprej lahko spremljate na naših družabnih omrežjih, saj ostajamo z vami. Sicer pa vsi skupaj že komaj čakamo, da se spet srečamo v našem parku cvetja in muzeju na prostem. Do takrat…srečno!