Prvomajski prazniki so za nami, z njimi pa je minila tudi 39. spomladanska razstava v Mozirskem gaju, razstava tulipanov. Vseeno so trenutno tulipani še vedno atraktivni in si jih še nekaj dni lahko ogledate. Ne spreglejte niti čudovitih slovenskih mačeh, narcis in cvetnega grmičevja. Pomlad se je šele dobro začela!

Kljub temu, da se je razstava tulipanov začela v deževnem vremenu in v prvih dneh ni bilo pretiranega obiska, je ta kasneje presegel vsa naša pričakovanja. Obiskalo nas je kar 10.000 ljudi. 1. maja je bil obisk največji. Samo tisti dan smo namreč gostili okrog 5.000 ljudi, vas, ki nas osrečujete z vašim obiskom in nam vsakič znova kažete, da delamo prav. Hvala vam!

mozirski-gaj-vetrni-zvončki

Največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi so v Mozirskem gaju

Velik obisk je sicer žal prinesel tudi malce slabe volje zaradi dolgega čakanja na vstopnice, a verjamemo in upamo, da je bilo vredno počakati.

Posadili smo okrog 150.000 tulipanov in razstavo letos popestrili še z večjim številom raznobarvnih slovenskih mačeh. Številne gredice so vas pričakale cvetoče in lepe. Seveda pa sta zelo toplo vreme pred pričetkom razstave in močno deževje takoj po pričetku naredila svoje. Nekaj cvetja je odcvetelo, nekaj pa ga je bilo poškodovanega zaradi težkih dežnih kapelj. A moč narave je brezmejna in morda se tega še najbolj zavedamo ob takšnih trenutkih.

Razveseljevali so vas risani junaki, navduševale eksotične živali, v preteklost so vas ponesli etnografski objekti, negativnih energij pa so vas očistili čisto novi vetrni zvončki – največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi, ki vas še vedno čakajo v vsej svoji veličini.

Mozirski gaj ostaja odprt vsak dan od 9. do 19. ure. Nekaj dni vas bodo v svoj cvetni objem še vabili tulipani, potem pa se bomo počasi lotili sajenja novih cvetlic. Tulipane bomo, ko odcvetijo, skušali čim prej odstraniti, pripraviti gredice in že zasaditi poletno in jesensko cvetje.

V tem času, od sredine maja dalje, bo sicer Gaj nekaj časa nekoliko bolj pust, z manj cvetja, a rododendroni in azaleje že začenjajo cveteti, tako da vam, če nas obiščete, vseeno ne bo dolgčas. Ker ne bo toliko cvetja, boste morda imeli čas, da boste nekoliko več pozornosti namenili številnim etnografskim objektom, ki jih boste srečali po vsem parku. Še vedno pa se boste negativnih energij lahko očistili tudi z zvokom največjih uglašenih vetrnih zvončkov v Evropi.

Pridite in nas obiščite, mi se bomo še vedno trudili, da bo Mozirski gaj prijeten in očarljiv kotiček v naravi, ki vas bo navdal z lepimi občutki in vas, če nas boste obiskali, napolnil s pozitivno energijo ter vam pomagal, da se boste vsaj za urico ali dve otresli vsakdanjih skrbi.

P.S.: Tudi vaši štirinožni prijatelji so v parku dobrodošli. Prosimo vas le, da jih imate na povodcih in poskrbite za njihove iztrebke.