Jesenska razstava buč 23. 9. do 8. 10. 2017

Prihaja jesen, ki s seboj prinaša svoje okuse in skrivnosti. Da bo tudi v Mozirskem gaju zares zadišalo po jeseni, bomo v park konec septembra pripeljali številne okrasne in živilske buče, jih aranžirali in z njimi okrasili Gaj. Tako bomo zaključili sezono, kot se za nas spodobi, s prav posebno jesensko razstavo, ki bo potekala vse od 23. septembra do 8. oktobra.

7. Državno tekmovanje v tehtanju buč  23. 9.

Že sedmo leto zapovrstjo v Mozirskem gaju pozivamo vse, ki imajo lepe in velike buče, da jih pripeljejo na Državno tekmovanje v tehtanju buč. »Lani je imela najtežja buča 697 kg, letos si želimo podreti rekord in na ogled postaviti bučo, težjo od 700 kg,« pravi vodja Mozirskega gaja, Darko Bele, in morda nam celo uspe. Tudi vas vabimo, da se nam pridružite na 7. Državnem tekmovanju v tehtanju buč, 23, 9., ob 10:00, pri kmečki hiši. Zmagovalce bomo razglasili ob 13. uri. 

Tekmovanje se bo nadaljevalo z jesensko razstavo buč, ko bodo velikanke in vse ostale aranžirane buče na ogled vse do 8. oktobra. Bučam, pa se bodo pridružile tudi gredice ocvetličene z jesensko zasaditvijo.

Obiščite nas v Mozirskem gaju, z nami se poslovite od poletja in pozdravite jesen. Veseli vas bomo!