Prvi vikend v juniju si bodo otroci, ki so obiskali Mozirski gaj s svojimi starši, zapomnili kot tisti, ko so kot prvi preizkusili povsem novo motorično otroško igrišče v Mozirskem gaju. Igrišče so iz popolnoma naravnih materialov z izjemo tobogana ustvarili v podjetju Svet igral. 16.000 evrov od investicije težke kar 30.000 evrov pa so nam donirali v podjetju BSH Hišni aparati.

Ob otvoritvi smo pripravili protokolarni dogodek, na katerem so spregovorili dolgoletni vodja Mozirskega gaja, Darko Bele, direktorja podjetja BSH Hišni aparati, Boštjan Gorjup in Matija Petrin, ter podžupan Občine Mozirje, Jožef Jelen. Direktorjema BSH Hišni aparati, Boštjanu Gorjupu in Matiji Petrinu smo podelili tudi najvišje priznanje Mozirskega gaja, Zlato priznanje Mozirski tulipan, ki smo ga na zadnje podelili ob 30. obletnici parka ustanoviteljem Mozirskega gaja.

Slavnostni dogodek smo zaključili s prerezom traku, ki so ga prerezali Darko Bele, Jožef Jelen, Boštjan Gorjup, Matija Petrin in lastnik podjetja, ki je izdelalo igrišče, Svet igral, Gregor Pustovrh. Za konec pa smo pokramljali ob žlahtni kapljici in okušali odlični Zgornjesavinjski želodec in ostale dobrote. Prireditev je povezovala Maja Horvat.

Igrišče s pogledom na prelepo naravo je sedaj odprto in na voljo za vse otroke in otroke po srcu, ki bodo obiskali Mozirski gaj, med tem, ko bodo odrasli raziskovali naše prečudovite kotičke in uživali v poletni zasaditvi, ki je Mozirski gaj spremenila v poletno cvetlično pravljico. Vabljeni!

Se vidimo v objemu cvetja, se vidimo v Mozirskem gaju.