Skozi vhod Mozirskega gaja je vstopil milijon in polti obiskovalec. Lepo je, da se takšne jubileje proslavi, zato sta mu oz. ji Mozirski gaj in generalni sponzor PUP Velenje d.d. ob tej priložnosti podarila vrednostni bon za 1.000 EUR.

Jubilejna obiskovalka je Mozirski gaj obiskala v času poletne razstave rezanega cvetja, ko se skozi park navadno sprehodi večje število sprehajalcev. Srečnica Suzana Haclar iz Ljubljane, ki je park obiskala s svojo družino, bo bon lahko izkoristila za urejanje svojega vrta, terase ali balkona. Poleg tega bodo strokovnjaki iz PUP Velenje poskrbeli za svetovanje, izdelavo in izvedbo načrta ter materiale.

Naš park že 40 let privablja ljubitelje v Zgornjo Savinjsko dolino. Veseli smo prav vsakega. Menimo pa, da je lepo, če ob takšnih jubilejih našo hvaležnost izkažemo tudi na malo drugačen način,” je povedal Darko Bele, predsednik društva Ekološkega hortikulturnega društva Mozirski gaj.

Poletna razstava ponudila nekaj za vsakega

Obiskovalci letošnje poletne razstav Mozirski gaj skozi čas, ki je potekala od 15. do 19. avgusta, so poleg skulptur iz rezanega cvetja občudovali tudi eksotične živali, papige, risane junake in razstavo fotografij, kjer je bila predstavljena 40-letna zgodovina parka. Otroci pa po novem lahko raziskujejo tudi začarani vrt.