Od 11. do 15. avgusta je v Mozirskem gaju potekala največja razstava eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, in poletna razstava cvetja, ki je privabila številne obiskovalce. Čeprav nam jo je v petek in soboto zagodlo vreme, smo z obiskom izredno zadovoljni. Največ obiskovalcev je Mozirski gaj obiskalo v nedeljo in ponedeljek.

Hvaležni smo za prav vsakega obiskovalca. Spet ste nas počastili z velikim obiskom. Hvala vam! S tem ste nam ponovno pokazali, da delamo prav, in da nas imate radi.

V času razstave se je veliko dogajalo

Med sprehodom po Mozirskem gaju ste si v času razstave lahko ogledali kar pet šotorov z živalmi. Največja sta bila ponovno namenjena kačam in kuščarjem.

Lahko bi rekli, da so prav slednji obiskovalce še posebej prevzeli. Pantnerjevi kameleoni čudovitih barv so vas očarali, prav tako ste se zaljubili v čudovite legvane.

Izredno navdušenje sta požela tudi dva mačka pasme main coon, ki sta nas obiskala kljub dežju. Mnogi pa se kar niste mogli odmakniti od pogleda na lipicance. 12 konjev s 35 jahači vseh starosti je namreč 15. avgusta pripravilo čudovit šov.

V času razstave se je tudi sicer ogromno dogajalo. Otroci so lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah in si poslikali obraz. Prav vsi pa ste lahko svoj strah pred eksotičnimi živalmi premagovali s pomočjo kotičkov dotika, kjer ste se lahko pod nadzorom članov Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo dotaknili kač, kuščarjev in žuželk. Ali pa celo obiskali Bioexove delavnice za premagovanje strahu.