Mozirski gaj to soboto, 9. aprila, ob 9. uri zjutraj, ponovno odpira svoja vrata in začenja novo sezono. Park se je že odel v pisane pomladne barve in prvi tulipani so že sramežljivo zacveteli. To pomeni, da vas že v tem trenutku vabimo na tradicionalno razstavo tulipanov v Mozirskem gaju, ki bo potekala vsaj do prvih dni maja, morda še dlje.

Odprti bomo vsak dan, od 9. do 19. ure, glavno dogajanje ob razstavi tulipanov pa vas čaka od 27. 4. do 2. 5.

Novosti tudi to sezono

Tudi to sezono smo poskrbeli za številne novosti. Med drugim smo prenovili foto točko pri naši ikonični mavrici. Prenovljeno podobo so dobili tudi največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi.

Seveda smo pred začetkom sezone poskrbeli za obnovo nekaterih stavb, v Mozirski gaj pa pripeljali nove zasaditve. Po novem vas bo razveseljeval metulj, odet v različne cvetlice. Pred Mozirskim gajem smo poskrbeli za nova, povsem naravna stojala za kolesa. Velikanska jajca v bližini Začarane vasi pa počasi dobivajo svojo podobo. Na njih bo upodobljena zgodba zgornjesavinjskega zmaja Lintverja.

Veseli nas, da bomo s pomladjo lahko ponovno odprli tudi naše muzejske objekte, kjer lahko spoznate stare zgodbe iz Mozirja in celotne Zgornje Savinjske doline. Spet bo odprt tudi naš razgledni stolp Svea, z vrha katerega boste lahko uživali v prelepih razgledih na park in na celotno dolino. Sicer pa nas to sezono, kot vsako leto znova, čaka še kar nekaj novosti in posebnih dogodkov. S čim vse vas bomo presenetili, v tem trenutku še ne bomo izdali.

Tradicionalne razstave tudi letos

Tradicionalne razstave v Mozirskem gaju bodo vabile tudi letos. Kot že rečeno, od sobote, 9. aprila, začenjamo z razstavo tulipanov. Poleti bo park ponovno gostil Bioexo dneve, ki jih bomo združili z veliko poletno razstavo cvetja. Jeseni bodo park spet zasedle buče. Konec septembra nas ponovno čaka tudi tekmovanje za najtežjo bučo. Zima pa bo že sedmič po vrsti rezervirana za Božično bajko Slovenije.

Veselimo se torej ponovnega snidenja z vami in komaj čakamo, da skupaj pozdravimo pomlad v Mozirskem gaju.