Mozirski gaj je 22. februarja za to sezono zaprl svoja vrata in jo zaključil v velikem slogu, s prvo Zimsko pravljico v Mozirskem gaju, ki jo je samo v zadnjem vikendu, prvem, ko so občinske meje padle, obiskalo kar 1.000 obiskovalcev z vse Slovenije. S tem so ti dokazali, da nas imajo še vedno radi in da so komaj čakali, da nas bodo lahko ponovno obiskali.

Zagotovo lahko rečemo, da je bila sezona 2020/2021 zelo posebna, a ob enem tudi zelo težka. Kljub temu smo se skoznjo prebili in še vedno ostali polni upanja, da bo prihodnja mnogo boljša. Mozirski gaj bo svoja vrata, če bo takratna epidemiološka slika to dovoljevala, ponovno odprl konec marca ali v začetku aprila, odvisno od vremena.

Za nami je težka sezona

V minuli sezoni je Mozirski gaj svoja vrata lahko odprl šele v prvih dneh maja, tako smo vam tulipane v najlepšem razcvetu lahko pokazali le preko spleta. Video si še vedno lahko ogledate tukaj. Prav tako si na naši strani lahko ogledate 3D sprehod po parku.

Tudi tradicionalni veliki poletni razstavi cvetja in eksotičnih živali smo se morali odpovedati. V Mozirski gaj smo sicer ponovno želeli pripeljati tudi čudovite lipicance, ki so vas tako navdušili leta 2019. Vseeno smo uspeli pripraviti razstavo poletnega cvetja in jo popestriti z manjšimi dogodki.

Morda jo je še najslabše odnesla prav 5. Božična bajka Slovenije, okrašena z 1,6 milijona prazničnih lučk. Svoja vrata je namreč v decembru lahko odprla samo trikrat. Vseeno, pa smo se trudili, da smo vsem našim obiskovalcem pričarali čim bolj čarobno sezono.

Podrli smo rekord v najtežji buči in prvič odprli Zimsko pravljico v Mozirskem gaju

Z upoštevanjem vseh ukrepov smo se skozi sezono vseeno trudili, da bi vam ponudili atraktivne manjše dogodke in vam pomagali, da s sprehodom v naravi, med cvetjem in drevesi, pozabite na vsakdanje skrbi. Tako nam je uspelo speljati jesensko razstavo buč velikank in pripraviti 10., jubilejno tekmovanje za najtežjo bučo, kjer smo podrli rekord. Najtežja buča je namreč tehtala osupljivih 713 kg.

V sodelovanju s podjetjem Turna Rog Bikes smo speljali prav posebno nagradno igro, skozi katero ste si naši obiskovalci lahko s fotografiranjem na ikoničnem Ponyu, ki je vse poletje stal v Mozirskem gaju, priborili prav to ikonično kolo. Prvič, v vsej, več kot 40-letni zgodovini parka, pa smo tega odprli tudi v januarju in februarju in vas povabili v prvo Zimsko pravljico v Mozirskem gaju. Pri Zimski pravljici je šlo za nekakšen logični razvoj, pričakovano nadgradnjo Božične bajke Slovenije, park pa smo skoznjo olepšali z različnimi simboli zime, pa tudi pomladi, saj smo s tem želeli izraziti optimizem in upanje na lepše čase.

Ekipa Mozirskega gaja je tudi v minuli sezoni poskrbela za zanimive novosti

Poleg vseh razstav in dogodkov, ki smo jih uspeli ustvariti, pa ekipa Mozirskega gaja tudi sicer ni počivala. Že med velikonočnimi prazniki smo vas želeli presenetiti z orjaškimi pisankami, vendar so zaradi razmer jajca ostala neposlikana. Pričakujemo, da nam bo to uspelo spremeniti v prihajajoči sezoni.

Začarano vas smo popestrili še s tremi prav posebnimi novimi hiškami in tako dodatno razširili in olepšali ta čarobni košček Mozirskega gaja. Poleg tega pa so v parku svoj prostor dobile nove unikatne lesene skulpture, ki jih je izdelal umetnik, ki ustvarja iz lesa, Jernej Verbuč.

Ena največjih pridobitev, ki smo jih dobili v Mozirskem gaju v minuli sezoni, pa je bilo novo motorično otroško igrišče. Igrišče so iz popolnoma naravnih materialov, z izjemo tobogana, ustvarili v podjetju Svet igral. 16.000 evrov od investicije težke kar 30.000 evrov pa so nam donirali v podjetju BSH Hišni aparati.

Z upanjem zremo v prihajajočo sezono

Mozirski gaj je torej za kakšen mesec ali dva zaprl svoja vrata, a prihaja pomlad in s seboj prinaša novo upanje na boljše čase. Ostanimo optimistični in verjemimo, da se bomo ponovno srečali, ko bodo spet zacveteli tulipani, ki že sramežljivo kukajo iz zemlje. Mozirski gaj namreč ponosno ostaja z vami, ekipa pa komaj čaka pomlad, ki ji bomo v vseh njenih barvah izrekli dobrodošlico skupaj. V to smo prepričani.

Obljubljamo, da se bomo še naprej trudili za to, da bomo za vas ustvarjali čudovit kotiček pod soncem, kjer boste lahko odpočili svoje misli in oči. Če bodo epidemiološke razmere to dovoljevale, pa bomo za vas pripravili vse tradicionalne razstave v Mozirskem gaju in vas presenetili še z nekaterimi nepričakovanimi dogodki in novostmi.

Za konec še tole… Hvala vsem in vsakomur, ki nas je obiskal in nas podpiral v tem težkem letu. Upamo in želimo, da bi z nami ostali tudi v prihajajoči sezoni 2021/2022. Kmalu se torej spet vidimo v Mozirskem gaju!