Mozirski gaj si je nadel obleko iz milijona cvetov in vas vabi v svoj cvetlični objem, na tradicionalno razstavo tulipanov.

Ta bo potekala od 27. aprila do 16. maja, tulipani in drugo cvetje pa vas v svoj cvetlični objem vabijo že danes. Mozirski gaj je namreč odprt vsak dan, od 9. do 19. ure, vse do sredine oktobra, tulipani pa bodo zagotovo cveteli še vse tja do 10. ali 15. maja. A Mozirski gaj bo lep tudi potem.

Dodatne aktivnosti vabijo

Od 27. 4. do 2. 5. bodo v Mozirski gaj, če bo to dovoljevalo vreme, poleg cvetja vabile še stojnice, obiskale nas bodo želve in ptice, 1. in 2. 5. pa nas bodo pozdravili risani junaki.

Poleg tega bo predvidoma vse do konca maja v Mozirskem gaju stal tudi bungee trampolin »Skoči 7 metrov«, ki ga sicer najdete v Citycentru Celje. Obratoval bo ob petkih, od 15. do 19. ure, ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 19. ure.

Mozirski gaj odet v milijon cvetov

To pomladno sezono smo v Mozirskem gaju zasadili preko 200.000 tulipanov in narcis, 5.000 mačeh, cvetijo japonske češnje in forzicije ter na tisoče in tisoče drugih cvetlic in razcvetenih dreves. Mozirski gaj je tako prava cvetlična pravljica, zagotovo vredna obiska.

V državi in tako tudi v našem parku še vedno veljajo ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni, zato smo tudi v Gaju poskrbeli za varnost. Na voljo so razkužila, poskrbeli smo za ločena vhod in izhod ter zarisali smer ogleda, da bi se obiskovalci čim manj srečevali. V primeru gneče, ko ni mogoče držati 1,5 m medsebojne razdalje, pa si je potrebno nadeti masko.

Žal zaradi ukrepov ostajajo zaprti tudi muzejski objekti, vseeno pa se boste že lahko osvežili na terasi Kmečke hiše v Mozirskem gaju in se povzpeli na razgledni stolp, od koder vas čaka čudovit pogled na razcveteni park.

Vedno nekaj novega

V tem času, ko vas nismo mogli povabiti v naš Mozirski gaj, smo poskrbeli, da vas bodo pričakale nekatere novosti, Gaj pa smo tudi osvežili.

Obnovili smo strehe na nekaterih objektih, na vhodu vas bo pričakala čisto prenovljena lokomotiva, Mozirski gaj pa je dobil še novo pridobitev – staro stiskalnico za sadje, ki smo jo postavili ob žago. Stiskalnica je včasih stala v centru Mozirja, na trgu, sedaj pa jo je družina Žager podarila Mozirskemu gaju. Resnično smo veseli, da je naš muzej na prostem dobil tako zanimivo novo pridobitev.

Tudi v Začarani vasi vas čaka nekaj novosti. Že od zime tam najdete kar tri nove, edinstvene vilinske hišice, pričakujejo pa vas tudi vsi ostali naši vrtovi.

V novi sezoni sicer za vas pripravljamo še kar nekaj novosti in zanimivosti, zato še naprej spremljajte naše spletne kanale, predvsem pa obiščite Mozirski gaj ter v cvetličnem objemu začutite pomladno energijo upanja.

Se vidimo v Mozirskem gaju!