Razstava tulipanov v Mozirskem gaju je dokončno zaključena in gredice bodo – upamo – kmalu zasajene s poletnim in jesenskim cvetjem. Pridno delamo, a mokro vreme nam otežuje njihovo urejanje. Vseeno verjamemo, da bomo do prve polovice naslednjega meseca uspeli zasaditi vse gredice.

Je pa kljub precej deževnim dnevom razstava tulipanov v Mozirski gaj privabila kar okrog 7.000 obiskovalcev, kar nas je zares razveselilo. Daleč največ obiskovalcev je bilo sicer prav na 1. maj, ko nam je dobro služilo tudi vreme.

S svojim obiskom, kljub relativno deževnem vremenu, ste nam obiskovalci tako dokazali, da nas podpirate in nas imate še vedno zelo radi. Predvsem pa, kako zelo smo vsi skupaj željni potepanja, opazovanja lepot in pozitivne energije. Zato se bomo še naprej trudili, da vam ponudimo vse to in še več.

Mozirski gaj ostaja odprt

Razstava tulipanov je res končana, a Mozirski gaj še vedno ostaja odprt  vsak dan, tudi med vikendi, od 9. do 19. ure.

Tulipani so sicer res odcveteli, a trenutno že cvetijo rododendroni in azaleje, v naš park pa vas še vedno vabijo vsi edinstveni, posebni vrtovi in Začarana vas s številnimi vilinskimi hišicami in pravljičnimi prebivalci. Pa tudi vsi ostali lepi kotički, kjer se lahko napolnite s pozitivno energijo. Med drugim tudi novo otroško igrišče iz naravnih materialov.

V Mozirski gaj bodo vabile tradicionalne razstave in ostale novosti

Čeprav je prva razstava v novi sezoni za nami, pa vsekakor ne počivamo, ampak za vas pripravljamo še marsikaj zanimivega.

Poleti vas bomo – če bo le mogoče – povabili na veliko poletno razstavo, jeseni na razstavo orjaških buč in tekmovanje za najtežjo bučo, pozimi pa na Božično bajko Slovenije. Do konca sezone pa pripravljamo še kar nekaj novosti.

Že sedaj vas pred Mozirskim gajem čaka povsem prenovljena lokomotiva. Tudi leto se bomo povezali s podjetjem Turna Rog bikes in pripravili posebno nagradno igro v kateri si boste lahko prislužili legendarno Pony kolo. Nekaj zares posebnega pripravljamo z ogromnimi jajci, ki jih trenutno obarvane najdete v bližini Začarane vasi. Obeta pa se še nekaj zanimivih dogodkov, zato nas le še naprej spremljajte na vseh kanalih.

Se torej vidimo v Mozirskem gaju, saj vas ta še vedno pričakuje, da vas odene v cvetje in napolni s pozitivno energijo.