Letos nas čaka že jubilejno, 10. tekmovanje v tehtanju za najtežjo bučo, idealna priložnost, da ujamemo nov rekord…in prepričani smo, da nam bo letos res uspelo doseči vsaj nov rekord Mozirskega gaja, če ne celo nov državni rekord. Ne verjamete? Potem se nam pridružite in preverite sami. Ne boste razočarani, saj je Uroš Fifolt v teh dneh štartal na najtežjo lubenico v Sloveniji, s težo katere verjame, da bo presegel dosedanjih rekordnih 60 kg. Po preverjenih neuradnih podatkih pa bosta buči Janka Lovšeta in Uroša Fifolta, ki sta bila praktično vsako leto pri vrhu, letos težki okrog 750 kg. Zadnji rekord Mozirskega gaja sicer pripada Janku Lovšetu, s 697 kg. Uradni slovenski rekord pa je 794,5 kg. Dosegel ga je prav tako Janko Lovše, njegovo bučo pa so leta 2014 stehtali na avstrijskem državnem prvenstvu.

razstava-buc-mozirski-gajSeveda bomo izbrali tudi lepotno kraljico – najlepšo bučo. Lani je ta lenta pripadla buči Sebastijana Kojzeka iz Ruš, ki obljublja, da letos pripelje novo, ki bi spet lahko postala misica med bučami. Pa najdaljšo bučo. Lani smo buče merili prvič in dosegli slovenski rekord. Ta je z bučo dolgo 178 cm pripadel Zlatku Podgoršku. Takrat pa nas je obiskal tudi Goran Lazič iz Srbije, ki je v Mozirski gaj pripeljal najdaljšo bučo na svetu, ki je s 395,4 cm osvojila svetovni rekord.

Buče bomo tehtali 26. septembra ob 11. uri  in prav od tistega dneva, pa vse do 11. oktobra, vas bo čakala razstava največjih buč v Mozirskem gaju. Na dogodku bo z nami, kot vsako leto, Ivo Milovanovič, ki obljublja obilo zabave.

Poleg buč velikank in bučnih aranžmajev, pa vas bo v parku pričakala še ena novost. Čudovite lesene skulpture, ki vam bodo vzele sapo. Izdelal jih je Jernej Verbuč.

Vabljeni torej, da se nam pridružite na razstavi jesenskega cvetja in buč velikank od 26. 9. do 11. 10. 2020.

Kdaj?

10. tekmovanje za najtežjo bučo bo potekalo v soboto, 26. 9., od 11. ure dalje.

Razstava buč velikank in jesenskega cvetja pa bo potekala od 26. 9. do 11. 10.

Vabljeni!