Letošnjo razstavo rezanega cvetja smo s poletja prestavili na jesen. Od sredine septembra do sredine oktobra smo v našem parku za obiskovalce pripravili veliko zanimih dogodkov.

Dijaško tekmovanje za pokal Mozirski tulipan

V četrtek in petek, 12. in 13. septembra, bomo gostili najboljše slovenske cvetličarje, najboljše profesorje cvetličarstva s slovenskih cvetličarskih šol in najperspektivnejše dijake. Dijaki bodo tekmovali na predizboru mednarodnega tekmovanja dijakov Euroskills in za prestižni pokal Mozirski tulipan.

Razglasitev zmagovalcev jesenskega tekmovanja v oblikovanju cvetja bo v petek, 13. 9., popoldne. Od 14. 9. dalje pa bodo čudovite kreacije cvetličnih umetnikov na ogled.

Buče velikanke v Mozirskem gaju

9. državno prvenstvo za najtežjo bučo

V Mozirskem gaju smo ponosni še na en zelo pomemben in zanimiv dogodek, ki ga že kar tradicionalno gostimo jeseni. To je namreč čas, ko od blizu in daleč – tudi iz tujine – v Mozirje pridejo pridelovalci s svojimi bučami velikankami. Vsako bučo postavimo na zelo natančno tehtnico in pod budnim očesom komisije razglasimo zmagovalko. Buče velikanke, ki lahko tehtajo tudi več kot 600 kilogramov, bomo tehtali v soboto, 21. septembra. Le katera bo postala državna prvakinja 2019?

Pričakujemo svetovni rekord

K nam naj bi prišel tudi tekmovalec iz Srbije (V Mozirju je zanj najbližje uradno tekmovanje GPC – svetovnega združenja, kjer se rezultati uradno priznavajo), ki želi postaviti svetovni rekord v kategoriji *long guard* (dolga buča). Nam oz. mu bo uspelo?

Razstava: Jesen v Mozirskem gaju – Buče v harmoniji s cvetjem

Jesenska razstava bo na voljo za ogled med 21. septembrom in 6. oktobrom.

»Letošnja razstava bo nekoliko drugačna, saj bomo vso barvitost cvetja in plodov v izjemnih kompozicijah predstavili na rustikalnih stojnicah, s čimer bomo pripravili pravi semenj cvetja, buč in kreativnosti,« je o razstavi povedal Simon Ogrizek, predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS.

Mozirski gaj bo namreč tudi v letošnjem letu, v sodelovanju s sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, slovenskimi cvetličarskimi ter vrtnarskimi šolami, Centrom za poklicno izobraževanje Republike Slovenije, slovenskimi vrtnarji pridelovalci okrasnih rastlin ter slovenskimi dobavitelji cvetja in aranžerskega materiala ustvaril najboljšo slovensko razstavo cvetličarsko-vrtnarskih mojstrovin leta 2019.

Po koncu razstave, se Mozirski gaj zapira vse do decembra. V tem času pa bodo naši sodelavci pripravili Božično bajko. Se vidimo.

Vstopnice za Mozirski gaj lahko kupite tudi preko spleta.