Obiščite veliko poletno razstavo cvetja v Mozirskem gaju, pričakujemo vas od 11. do 16. avgusta.

Leto se preveša že v drugo polovico, poletje nas greje v vsej svoji moči, ekipa Mozirskega gaja pa vas vabi na poletno razstavo cvetja, ki tokrat nosi temo »Čudoviti svet žuželk«.

Žuželke so všečne in nevšečne, ljubke in strašljive, napadalne in potrpežljive… a kakršnekoli že so, vsekakor so nepogrešljivi del narave, brez katerega verjetno ne bi bilo niti življenja. V njihov svet boste v Mozirskem gaju tokrat lahko pokukali malce drugače – preko skulptur in aranžmajev razporejenih po vsem parku.

Neformalna otvoritev razstave 11. 8. ob 17:00

Velika poletna razstava cvetja se bo neformalno odprla 11. avgusta ob 17. uri,  ko bo potekala razglasitev zmagovalcev kar dveh tekmovanj.

Preko celotnega dopoldneva boste lahko opazovali najboljše slovenske vrtnarje in cvetličarje, ki bodo ustvarjali cvetlične aranžmaje na temo »Čudoviti svet žuželk«. Najboljši med njimi bo osvojil pokal Mozirskega gaja – Mozirski tulipan.

Istočasno, pa bo potekal tudi predizbor za tekmovanje poklicnih spretnosti EuroSkills, na katerem se bodo pomerili najbolj perspektivni dijaki slovenskih vrtnarskih šol. Ustvarjali bodo na isto temo, pomagali pa jim bodo tako šolski mentorji kot mentorji strokovnjaki obrtniki.

EuroSkills  je evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih, na katerem tekmujejo tudi mladi slovenski tekmovalci v različnih poklicnih panogah. V Mozirskem gaju se bodo pomerili tisti, ki bi na evropskem tekmovanju želeli zastopati poklice floristov.

Velika poletna razstava cvetja »Čudoviti svet žuželk«, pa bo postregla še z marsičim zanimivim. Ne samo, da bo mogoče uživati ob pogledu na aranžmaje na temo žuželk, ki jih bodo po vsem parku pripravljali najboljši slovenski floristi, čaka vas tudi bogat spremljevalni program.

Otroke bodo zabavali živi risani junaki, obiskala pa jih bo tudi kranjska čebela. Ljubitelji umetnosti si bodo lahko ogledali slikarsko razstavo na temo žuželk, na svoj račun, pa bodo prišli tudi ljubitelji mode in plazilcev.

Modna revija 13. 8. ob 12:00

13. avgusta, ob 12. uri, napovedujemo veliko modno revijo s kačami.

Modno revijo bomo organizirali skupaj z društvom ljubiteljev eksotičnih živali, Bioexo, po modni pisti, pa se bo s kačo okrog vratu sprehodila tudi miss Slovenije, Maja Taradi.

Obiščite nas torej na poletni razstavi cvetja v Mozirskem gaju, med 11. in 16. avgustom, in skupaj doživimo poletno cvetlično pravljico.
Z veseljem vas pričakujemo!