V soboto, 26. septembra, smo v Mozirskem gaju organizirali že jubilejno, 10. tekmovanje za najtežjo bučo. Med vsemi bučami velikankami smo stehtali kar dve, ki sta bili težji od 700 kg, in dosegli nov rekord. Ko smo namreč na tehtnico postavili »orjakinjo« Janka Lovšeta, so se številke ustavile na 713 kg. S tem je Janko Lovše presegel zadnji rekord Mozirskega gaja, ki ga je dosegel leta 2016 s 697 kg in s tem premagal kar samega sebe. Drugo mesto je dosegel Uroš Fifolt, ki je sicer sedaj 3 leta nosil naslov prvaka Mozirskega gaja, z bučo, ki je tehtala 704 kg. Buča, ki je dosegla 3. mesto, pa je bila buča Boštjana Pliberška in je tehtala 435 kg.

Čeprav Fifolt ni ubranil lanskoletnega naslova prvaka, pa je vseeno poskrbel, da smo v Mozirskem gaju tokrat poleg najtežje buče dosegli še en rekord. Stehtali smo najtežjo lubenico, ki je bila težka kar 69 kg. Zadnji rekord je bil 60 kg, ki ga je prav tako držal Uroš Fifolt. Merili smo tudi najdaljšo bučo. Ta je merila 121 cm, v Mozirski gaj pa jo je pripeljal Erik Rink – Perme. Prvič smo tehtali tudi čebulo z 2 kg in kolerabo s 4 kg. Slednjo je prinesel oče Mozirskega gaja, Jože Skornšek. Lepotne kraljice pa tokrat žal nismo izbirali.

Letošnja letina je bila sicer za buče očitno odlična, saj je večina tehtala več kot 200 kg. Vse stehtane buče velikanke vas sedaj čakajo v Mozirskem gaju. Vabljeni torej do 11. oktobra na jesensko razstavo buč in cvetja.

10. oktobra nas čaka še en dogodek. 10. 10. ob 10h bomo namreč skupaj s podjetjem Turna Rog bikes podarili ikoničnega Ponya, s katerim so se skozi vse poletje obiskovalci lahko popeljali skozi park, posneli fotografijo in nam jo poslali. Kolo bo domov odpeljal tisti, ki bo prejel največ všečkov na naši FB strani. Z 11. oktobrom pa se Mozirski gaj zapira vse do decembra, ko bomo spet odprli za Božično bajko Slovenije.

Mozirski gaj vas v zadnjih nekaj dneh sezone vabi na sprehod med jesenskim cvetjem in bučami velikankami. Vsak dan od 9. do 19. ure.

Obiščite Mozirski gaj in uživajte v magiji narave, dovolite da se vas dotakne.