Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju tudi tokrat navdušila

S ponedeljkom, 9. januarja, je Mozirski gaj za to sezono zaprl svoja vrata. 7. Božična bajka Slovenije, ki je pritegnila številne obiskovalce, je zaključena. Mozirski gaj gre sedaj na zaslužen počitek, to pa še ne pomeni, da bo počivala tudi naša ekipa. Najprej nas namreč čaka pospravljanje lučk, kar nam bo vzelo približno toliko časa, kot ga je vzelo postavljanje. Nato pa bomo počasi morali začeti pripravljati park za novo sezono.

Z obiskom smo zadovoljni

Čeprav nam jo je v prvi polovici trajanja razstave močno zagodlo vreme, ogromno dogodkov po vsej Sloveniji pa je na svoja prizorišča pritegnilo zelo veliko obiskovalcev, lahko rečemo, da smo z obiskom 7. Božične bajke Slovenije zadovoljni. Približali smo se namreč številkam pred epidemijo.

Zares smo hvaležni prav vsakomur, ki nas je obiskal, saj nam z obiskom omogočate, da še vedno opravljamo svoje delo. Že danes vam tako obljubljamo, da se bomo potrudili, da bo tudi 8. Božična bajka Slovenije tako spektakularna, kot je bila tokratna. O tem, kako vam je bila všeč, pričajo številni pozitivni komentarji, ob katerih nam – priznamo – kar zaigra srce.

Če bo vse po sreči, bo decembra 2023 v Mozirskem gaju zasijalo kar 1,8 milijona prazničnih lučk. Ana Bertić, kreativna vodja Božične bajke Slovenije, pa že snuje nove svetlobne zgodbe. Prav tako vas bomo zagotovo razveselili s kakšnimi novostmi.

Lahko rečemo, da smo zadovoljni tudi s celotno sezono, saj smo se tudi pri številu obiskovalcev skozi vse leto vrnili na raven časov pred epidemijo. Še vedno pa ostajajo najbolj obiskane naše tradicionalne razstave, med katerimi prednjači Božična bajka Slovenije.

Vabljeni spet prihodnjo sezono – spomladi

Mozirski gaj je tako za to sezono zaprl svoja vrata. Vabljeni torej v naš park cvetja in muzej na prostem tudi prihodnjo sezono.

Že spomladi vas bomo povabili na tradicionalno razstavo tulipanov. Pričakujemo, da bomo park odprli konec marca ali začetek aprila, odvisno od vremena. Nato pa sledijo še ostale tradicionalne razstave: razstava eksotičnih živali in poletnega cvetja, razstava buč ter pozimi spet Božična bajka Slovenije. Do takrat pa se obeta še kar nekaj novosti. Nekaj jih je že v delu, zato nas spremljajte še naprej.

Srečno, uspešno, lepo in cvetoče 2023! 

Želimo vam čudovito leto, polno ljubezni, zdravja in uspeha, pa tudi prijetnih sprehodov po Mozirskem gaju v družbi tistih, ki jih imate najraje.  Hvala, ker nas podpirate in se vidimo kmalu, ko bomo skupaj ustvarjali nove spomine ozaljšane s cvetjem.