Prihaja najlepši čas v letu – adventni čas, ta pa v Mozirski gaj letos ponovno prinaša tudi Božično bajko Slovenije. Tokrat že 6. po vrsti, česar smo iskreno veseli.

Odprti bomo od 27. 11. do 9. 1., vsak dan, tudi med prazniki in vikendi, od 16. do 21. ure.

Zagorelo bo 1,7 milijona lučk za upanje, solidarnost in veselje

Božična bajka Slovenija že danes vstopa v prihodnost – prihodnost, ki bo prinesla še več dobrih zgodb, prijetnih občutkov ter svetlobe upanja in solidarnosti za vse generacije.

Ker vemo, da svetloba preganja temo in prinaša upanje, bo v Mozirskem gaju letos zasijalo še več luči, kot leta poprej. Prižgali bomo namreč kar 1,7 milijona lučk – kar je največ do sedaj – in s tem ponovno osvetlili celotni park.

Otvoritvene slovesnosti zaradi trenutnih razmer v državi ne bomo imeli. Zdravje in varnost naših obiskovalcev ter naše ekipe se nam namreč zdi pomembnejše. Vsekakor pa je naša največja želja, da bi vas tokrat z Božično bajko Slovenije lahko razveseljevali skozi ves december in prvo polovico januarja.

PTC pogoj za obisk zunanjih površin parka zaenkrat ni potreben, preverjali pa ga bomo pri nudenju vseh storitev v Mozirskem gaju. Torej za koriščenje gostinske ponudbe in uporabo notranjih toalet.

Novo leto – nove zgodbe

Tako kot vsako leto, smo se tudi letos potrudili, da smo v sodelovanju z Ano Bertić in njeno ekipo iz Time4Tales, ustvarili nove svetlobne zgodbe, ki vas bodo zagotovo očarale.

Nova, letos še posebej lepo okrašena točka Božične bajke Slovenije, je tako očarljivi Zeliščni vrt. Pri vhodu vas bo pričakal ogromni adventni venec. Vile so v Začarano vas prinesle kup pisanih luči, saj si tokrat želijo živahnosti in veselja. Božiček pa si je v kašči pri vhodu našel novi dom.

V Božični bajki boste letos našli tudi nekaj zmerno osvetljenih kotičkov, z nežnejšimi toni, ki so namenjeni meditaciji in temu, da se izgubite v svojih mislih. Eden takšnih je zagotovo poročni paviljon, ki je osvetljen v belih odtenkih. S tem smo mu želeli dodati še nekaj svečanosti, ki mu pritiče.

Kaj vse vas še čaka v Božični bajki 2021/2022, pa boste morali odkriti sami. Vsekakor ponovno obljubljamo nepozabno, pravljično doživetje.

Naredite si ta čas še bolj pravljičen. Obiščite Božično bajko Slovenije in dovolite lučem upanja in medsebojne solidarnosti, da vam napolnijo srce z lepimi občutki in srečo.