V Mozirskem gaju na 6. Božični bajki Slovenije tokrat zaradi razmer zagotovo zavestno nismo lovili rekordov, čeprav smo park razsvetlili z največ lučkami do sedaj. Kar 1,7 milijona jih je zasijalo in ponovno smo osvetlili ves park. Kljub našim manjšim pričakovanjem, pa nas je presenetil in razveselil nov rekord.

V 45 dneh nas je obiskalo preko 40.000 obiskovalcev. S tem smo podrli rekord iz leta 2019, ko smo privabili preko 35.000 izletnikov. Ob enem pa smo s tem dobili potrditev, da delamo dobro in obljubljamo, da se bomo trudili še naprej.

Park je za to sezono zaprt, vračamo se spomladi

V nedeljo, 9. januarja, ob 21. uri, je Mozirski gaj sicer zaprl svoja vrata za obiskovalce. Sedaj našo ekipo, ki je praktično od začetka oktobra neprekinjeno delala, čaka nekaj dni počitka. Priprave so bile namreč obsežne. Kot običajno, pa smo tudi tokrat delali ves december in prve dni januarja neprekinjeno. Tudi med prazniki in vikendi.

Ko se bodo stopinje dvignile na 10 in več, se bomo tako lotili pospravljanja lučk. Prej bi bilo to zaradi mraza nemogoče. Čaka nas kar kakšen mesec dela s pospravljanjem, nato pa se že začnejo priprave na novo sezono. Mozirski gaj bomo namreč, kot običajno, ponovno odprli konec marca ali začetek aprila, odvisno od vremena. Kmalu za tem, pa vas bodo razveselili že prvi tulipani.

Tudi v sezoni 2022 tradicionalne razstave

Tudi v letu 2022 vas bomo povabili na tradicionalne cvetlične razstave, ki jih tako radi obiskujete.

Spomladansko razstavo tulipanov, poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja, jesensko razstavo buč in zimsko Božično bajko Slovenije, za katero bomo kupili 200.000 novih lučk. Nekatere bo namreč potrebno nadomestiti in prenoviti.

Pripravljamo pa tudi nekatere novosti, o katerih vas bomo obvestili pravočasno, zato nas le ne pozabite spremljati tako na naših družabnih omrežjih kot na naši spletni strani.

Za nami je uspešna sezona

S sezono 2021/22 smo sicer zelo zadovoljni, saj smo dosegli podobne rezultate kot leta 2019, ki je bilo eno boljših let v zadnjem času. Želimo si, da bi bila takšna tudi prihajajoča sezona.

Hkrati pa si želimo, da bi nas večkrat obiskali tudi preko tedna in v slabšem vremenu, saj bomo le s tem, da se bo število obiskovalcev razporedilo na večino dni razstav, lahko zagotovili najboljše razmere za obiskovalce našega parka, brez prevelikih gneč, zastojev in prenatrpanega parkirišča.

Na 6. Božični bajki Slovenije smo sicer obiskovalce ves čas vabili, da nas, če bo le mogoče, obiščejo preko tedna ali po 19. uri, pred 23. decembrom, oz. potem, po 31. decembru. Takrat je bila namreč občutno manjša gneča. Vseeno pa je prišlo do tako velikih razlik, da nas je med vikendi in ob praznikih obiskovalo tudi po 5.000 in več obiskovalcev. Najmanj prodanih kart pa smo zabeležili proti koncu odprtja Božične bajke, ko je deževalo. V celem dnevu smo jih prodali zgolj 8.

Hvala vam!

Na koncu nam preostane le še, da se zahvalimo prav vsakemu obiskovalcu. Mozirski gaj je namreč tu prav zaradi vas.

Hvala, ker nas spremljate in podpirate. To nam ogromno pomeni. Mozirski gaj vas tako znova pričakuje v novi sezoni, ki bo, na to vsaj upamo, bolj brezskrbna in enostavnejša od minule.

Srečno, zdravo in uspešno 2022!