Mozirski gaj je decembra 2016 premierno svoja vrata odprl tudi pozimi, s 1. Božično bajko Slovenije, ki je s pol milijona pisanih lučk privabila veliko število obiskovalcev.  Takrat smo sklenili, da je to čudovit projekt, ki ga bomo še nadaljevali in nadgrajevali ter z njim polepšali praznični čas našim obiskovalcem.

Mozirski gaj smo tako v sezoni 2017/18 odeli v kar milijon pisanih lučk in dopolnili z novostmi.

bozicna-bajka-slovenije-2017-mozirski-gaj-4

Jaslice iz naravnih materialov

Naš trud in delo so širokosrčno nagradili naši obiskovalci, ki jih je bilo, kljub težavam, ki nam jih je neredko povzročalo vreme, še več kot minulo sezono.

Vsi so pohvalili naše svetlobne zgodbe in se s pomočjo Božične bajke Slovenije odeli v praznično čarovnijo. Svoje želje so lahko zašepetali Miklavžu in Božičku, v čarobni svet Božične bajke pa so tokrat otroke – tiste po srcu in tiste prave – popeljali še pravljični junaki. Da je bila božična pravljica še bolj popolna, so poskrbele različne oblike iz naravnih materialov, med katerimi so kraljevale jaslice, postavljene nasproti – to sezono čudovito osvetljene – kapelice Sv. Valentina.

bozicna-bajka-slovenije-2017-mozirski-gaj-3

Božična bajka Slovenije je 6. januarja ob 21. uri za to sezono zaprla vrata, vse do naslednjega decembra, ko vas bomo spet začarali z novo, spet čisto drugačno in še boljšo Božično bajko Slovenije.

Vse pa kaže, da nas vmes čaka še kar nekaj presenečenj, zato nas le spremljajte.